| نویسنده |
پیام |
|
|
... اما عشق همچون رازیست که قادر به درک آن نیستم ، چون زمانی که گمان می کنم عزمم را جزم کرده ام بیشتر از همیشه مرددم !
- سر جان ساکلین ( 1642 - 1609 ) " لطفا قلبم را پس بده !"
در طول سالها متفکران و نویسندگان در صدد کشف راز عشق بوده اند . افسا نه ها ، شعرها و رمانها طویل ترین تاریخچه را در ثبت و ضبط آرمانهای عشق داشته اند . مثلا حماسه سومریان و بابلیان به - گیل گمش - به دو هزار سال پیش از میلاد باز می گردد . اشعار عاشقانه مصری بین سالهای 1100 - 1300 پیش از میلاد بر روی پاپیروس و کتبیه ها نوشته می شدند! همینطور آوازهای عاشقانه چینی کهن برای نخستین بار در سال 700 - 1000 پیش از میلاد ثبت شدند . فلاسفه بیشماری از افلاطون گرفته تا - مارتین لوتر - از - گید که گور- و - نیچه - تا سانتیانا و سارتر همگی متون خود را وقف انديشه زايي عشق نموده اند.
در روانشناسی ، روانکاوی نخستین رهیافت نظری در ارتباط با اهمیت عشق بود . در حالیکه روانکاوان و سایر سطوح روانشناسی بالینی به طور مداوم درگیر کنکاش و کاوش بودند ، روانشناسی اجتماعی تجربی برای مدتی طولانی ، از پرداختن به عشق به عنوان یکی از مهمترین و اصلی ترین موضوعات کوتاهی کرد .
در ده یا پانزده سال گذشته ، جمعیت قابل توجهی از نوشتارها و متون روانشناختی - اجتماعی تکوین یافت . بررسی ها با استفاده از رویکردهای نوین ، همچون رویکرد پیش نمونه ( مثلا فروراسل[1] 1991 ) ، نظریه وابستگی ( کلاسیدی و شیو[2]ر 1999 ) ،( هازن و شیور[3] 1990 و 1987 ) و تحلیل استعاری عشق ( کووسه[4] 1988 ) باعث ارتقاء سطح یافته ها در مورد ذهنیت کشورهای انگلیسی زبان نسبت به عشق شد . از آن گذشته مطالعات بین فرهنگی در رابطه با ابعاد احساسی آن صورت می گیرد ، مثلا یکی از مطالعاتی که توسط من وهمکارانم انجام شد تفاوت دیدگاههای چینی ها، امریکاییها و ایتالیایی ها را نسبت به عشق ارائه کرد . (Haver, Wu, & Schwartz, 1992 )متعاقباَ من مطالعات بین فرهنگی فراتری را درباره ابعاد عشق اجرا کردم و به فهم عمیق تری درباره ماهیت آن نائل شدم .
اینجا در یک سری سرمقاله تحت عنوان روانشناسی عشق ، من به نحوی خلاصه وار به گونه های مختلف و دیدگاههای عشق آنگونه که در تاریخ رقم خورده اشاره خواهم کرد و نظریات عمده روانشناسی را مورد بازبینی قرار می دهم که بعضی بررسی های روانشناختی در این باره که نگاه روزمره مردم نسبت به عشق چگونه است ، را معرفی می کند و برخی درباره گونه های عشق و بعضی مرتبط با سر چشمه و منشا و پویایی شناسی عشق اند.
[
|
|
|
خیلی بجا بود اگه ادامه داره ادامشو منتظریم.
Tombstone Piledriver
|
|
|
salam ... (man m21teh) ye pesare 1)khoshgel 2)Mosbat 3)ke be hij vajh donbale sex nabashe 4)baraye dustie Samimi (zire 21 va az teh) pm plz
1400
|
|
|
|
|
salam ... (man m21teh) ye pesare 1)khoshgel 2)Mosbat 3)ke be hij vajh donbale sex nabashe 4)baraye dustie Samimi (zire 21 va az teh) pm plz
1400
|
|
|
1400
|
|
|
 سلام تاخیرم رو ببخشید. نه این ادامه نداره اما بقیه مطالب رو تو همین تاپیک میگذارم. ممنون.
|