Quoting: mashgholam
ببین .
تو به یک رنگی میگی قرمز و به یک رنگی میگی آبی . اینکه چی میبینی بستگی به خودت داره اما یاد گرفتی بهش بگی قرمز و آبی .
من هم به یک رنگی میگم قرمز و به یک رنگی میگن آبی . اینکه چی میبینم بستگی به خودم داره اما یاد گرفتم بهش بگم قرمز و آبی .
حالا ترکیب قرمز و آبی شما یه چیزی میشه که بهش میگی بنفش .
باز هم اینکه چی میبینی به خودت و ترکیب اون دو رنگی که من نمیدونم چی میدیدی داره .
گرفتی ؟
Quoting: mashgholam
یعنی همون طیف ترکیبی رنگی که من در ذهنم بهش میگم بنفش ، از قرمز و آبی فرضی من ساخته شده . حتی اگر بار اولی که بنفش رو دیدم و اسمشو یاد گرفتم ندونم که از ترکیب چیه .
و همون طیف رنگی ترکیبی رو هم تو میبینی . اما با یک درک دیگه . تو هم یاد گرفتی به اون بگی بنفش .
مثال :
تو قرمز رو قرمز میبینی و آبی رو آبی .
من قرمز رو آبی میبینم و آبی رو زرد
اولین باری که بنفش رو دیدی بهت گفتن اسمش بنفشه . بعد رفتی تست کردی و دیدی که اون قرمزی که میشناختی و اون آبی که میشناختی بنفشی میشه که میشناسی .
من هم اولین بار که نارنجی میبینم ، بهم میگن این بنفشه . من هم میرم تست میکنم و میبینم که اون قرمزی که من میشناختم و اون آبی که من میشناختم بنفشی میشه که میشناسم .
یعنی اون 3 رنگ فرضی اولیه ، حتی اگر هم در تفکیک های ذهنی متفاوت باشند ، ترکیبی میدهند که لاجرم از همان ترکیبات اولیه به وجود می آید و اسمشان یکی میشود